Csoki és chips helyett: 8 egészséges nasi, ami szerencsére finom is

Csoki és chips helyett: 8 egészséges nasi, ami szerencsére finom is

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Csoki és chips helyett: 8 egészséges nasi, ami szerencsére finom is

Amikor nassolni támad kedvünk, rögtön a csokoládé vagy a chips után nyúlunk, pedig tudjuk, hogy az egészségünk szempontjából ez egyáltalán nem jó ötlet. De akkor mit (t)egyél, ha bűntudat nélkül nassolnál? Adunk néhány ötletet, amelyek finomak, és még csak a fogyókúrádnak sem ártasz velük!

Görög joghurt

Ha a puding és a joghurt a gyengéd, inkább helyettesítsd a natúr görög joghurttal! Persze ez nem olyan édes, mint egy cukrozott joghurt, de cserébe sokkal egészségesebb, és nem mellesleg finom is.

Rengeteg fehérjét tartalmaz, ráadásul B-vitaminban gazdag. Ha pedig mégis feldobnád egy kicsit, tegyél bele fagyasztott gyümölcsöt vagy chia magot, amelyek szintén jót tesznek a testednek.

 

Forró ital

Ha nehezen állod meg, hogy csokit egyél ebéd után, inkább próbálj ki helyette egy forró italt. Ez lehet tea vagy kávé, a lényeg, hogy ez forró legyen!

Kutatások szerint ugyanis amikor meleg italt fogyasztunk, csökken az édesség iránti vágyunk, úgy, hogy közben egészségesebb folyadékot juttatunk be a testünkbe.

De azért arra figyelj, hogy mennyire cukrozod meg őket – a legjobb, ha egyáltalán nem teszel a kávéba, teába édesítőszert!

 

Müzliszelet

A müzliszelet jó választás, ha nassolni támad kedved, de mielőtt hirtelen felindulásból bevásárolnál, alaposan olvasd át az összetevők listáját. Ugyanis a legtöbb esetben a müzliszelet sajnos tele van cukorral, hiába tűnik egészséges alternatívának a rostok miatt.

Jó hír azonban, hogy egy kis utánajárással megtalálhatod azt, amelyikben a cukortartalom minimális, vagy ezt gyümölcsökkel helyettesítik.

 

Étcsokoládé

Ha mindenképpen a csokira esik a választásod, ne a tejes vagy töltelékes finomságot vedd meg, hanem az étcsokoládét.

Az, amelyik legalább 70%-os kakaótartalommal rendelkezik, tele van antioxidánsokkal, így pozitív hatásokat is kifejt a testedben. De arra figyelj, hogy mennyit eszel, mert néhány kockánál több már nem tesz jót a diétádnak!

 

Túró

A túró a sportolók egyik kedvenc finomsága, mert tele van fehérjével, vitaminokkal és ásványi anyagokkal, ráadásul kimondottan alacsony kalóriatartalommal rendelkezik.

Nem véletlenül fogyasztják edzések után az izomnövelés érdekében, ezért ha mindenképpen ennél valamit délután, csoki helyett válaszd a túrót!

 

Fagylalt

A fagyi mindig kevesebb cukrot tartalmaz, mint egy csokoládé, ezért nyáron jó alternatíva nassolás terén. Persze még ilyenkor sem mindegy, mit választasz: a csokiöntetet felejtsd el, és lehetőleg inkább a gyümölcsös változatokat fogyaszd.

Például a banán kifejezetten jó választás alacsony cukortartalma miatt, de a lényeg, hogy a különleges csokoládékat, tutti-frutti ízek helyett a gyümölcsös fagyikat válaszd.

Sőt, akár te magad is készíthetsz otthon egészséges fagylaltot, jégkrémet, így biztosan tudni fogod, mit tartalmaz a délutáni finomság!

 

Zöldségchips

Ha nagy chips-imádó vagy, a klasszikus burgonyás, sós ízvilág helyett próbáld ki az egészségesebb zöldséges mixet.

Ennek előnye, hogy zöldségekből készült, általában már szárított formában kerül a zacskóba, és sokkal alacsonyabb a kalóriatartalma, szemben a klasszikus chipszekkel.

Azonban itt is figyelj a mértékre és a márkára, ugyanis van, amelyik bár zöldségekből készült, mégis magas sótartalommal rendelkezik!

 

Olajos magvak

A mandula, mogyoró, pisztácia fontos részét képezik a kiegyensúlyozott táplálkozásnak, mégis gyakran megfeledkezünk róluk.

Pedig ezek tele vannak értékes D-, A-, E-, és K-vitaminokkal, valamint rostokkal, ezért különösen télen érdemes fogyasztanunk őket, amikor a raktáraink kimerülnek.

Arról nem is beszélve, hogy szénhidráttartalmuk sem magas, ezért hetente többször is jó ötlet magvakat enned – persze ezúttal is mértékletesen!

 

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!