Ezért válaszd a savanyú káposztát - olcsó és könnyen elérhető superfood

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Hagyományos fogásnak számít télen minden, ami káposztából készül, de a savanyú káposzta olyan alapja az ételeknek, amit önmagában is fogyaszthatsz. Sőt, érdemes minél többször beiktatnod ezt a kedvező áron kapható ropogtatnivalót a mindennapjaidba. Mutatjuk, miért!

A bélrendszer legjobb barátja Kép forrása: thekitchn.com

Bizonyára te is tisztában vagy vele, mennyire fontos, hogy bélrendszered a lehető legjobb állapotban legyen. Itt szívódnak fel a tápanyagok, ezért, ha a beleiddel probléma van, az általad elfogyasztott, egészséges ételek nem tudnak megfelelően hasznosulni.

Nem lesz olyan ellenálló a szervezeted, mint kellene, gyorsan megbetegszel sőt, könnyebben kialakulhatnak a különféle allergiák is.

A probiotikumokon, joghurtokon túl a káposzta is kiválóan erősíti a bélrendszeredet. Ez annak köszönhető, hogy az erjesztés során olyan baktériumok szabadulnak fel, amik pozitív hatást gyakorolnak a belekre.

Ez különösen nagy előny télen, amikor az antibiotikum-kúrák és a hasmenéssel járó betegségek rendszeresen előfordulnak.

Elősegíti az emésztést Kép forrása: olgasflavorfactory.com

A káposzta nem csak akkor igazán jó barátod, ha diétázol (mivel nagyon alacsony a kalóriatartalma, mint minden saláta-és káposztafélének).

A savanyú káposztának nagyon magas a rosttartalma is, így kedvező hatást gyakorol a bélmozgásra, gyorsítja az anyagcserét és elősegíti a zsírok hatékonyabb megemésztését.

Önmagában fogyasztva a legjobb választás, de a karácsonyi időszakot is pluszkilók nélkül vészelheted át a segítségével.

Hogyan? Készíts minél több káposztás fogást, és egyél sokszor savanyúság, saláta gyanánt káposztából készült finomságokat. A lehető legjobb (és az egyik legízletesebb) körethelyettesítő a párolt káposzta – gyorsan eltelít, és felpörgeti az emésztésedet.

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján