Ezért süss holland kakaóval - 5 szuper hatás, amit megköszön a tested

Schuster Borka
Írta: ,
Ezért süss holland kakaóval - 5 szuper hatás, amit megköszön a tested

Nem csak azért jó eredeti holland kakaóport tartani otthon, mert csakis ebből állítható elő az a finom, csokis ital, amit a nagyi is mindig készített, hanem azért is, mert a minőségi kakaópornak számos kedvező élettani hatása lehet. Az édesítést persze nem szabad túlzásba vinni, de ez a csodás finomság méltó helyet érdemelhet magának a kiegyensúlyozott táplálkozásban.

Antidepresszáns Kép forrása: freepeople.com

Elson Hass könyve szerint (Staying Healthy With Nutrition) a kakaópor segíthet megőrizni a lendületedet, és leküzdeni az állandó búskomorságot, szorongást, kimerültséget.

A klinikai depresszió kezelése természetesen orvosi segítséget igényel, de ha például csak egy húzósabb időszakon kell túlesned, akkor a holland kakaó használata jó szolgálatot tehet, elősegítheti ugyanis az endorfin termelését, ami a boldogságért felelős hormon.

A Tutti webáruházában a legjobb minőségű TUTTI Holland Kakaóporok közül választhat. A 20-22% kakaóvajat tartalmazó kakaópor színe vöröses mélybarna, íze rendkívül intenzív, kiválóan alkalmas sütemények, valamint főzött és vajas krémek elkészítéséhez is.

Antioxidánsok Kép forrása: passthecocoa.com

Nem véletlen, hogy a maják a forró csokoládét az örök fiatalság italának, és minden betegséget legyőző csodaszernek tartották.

Mérésekkel ők talán még nem tudták kimutatni, hogy minden egyes grammnyi kakaóporban 43,6 milligrann flavonoid található, de az eredményét bizonyára ők is érezték.

A flavonoidok az antioxidánsok igen erős csoportját alkotják, így segítik a sejtek regenerálódását, ami azt jelenti, hogy segítenek megőrizni a fiatalságodat, ellenállóképességedet, és a betegségek utáni regenerálódás idejét is lerövidítik.