Ezért kellene neked is rendszeresen avokádót fogyasztanod – tippek a felhasználásához

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Ezért kellene neked is rendszeresen avokádót fogyasztanod – tippek a felhasználásához

Kép forrása: unsplash

Az avokádó már nem egy elérhetetlen, vagy éppen ismeretlen növény, azonban sokan félnek a kipróbálásától, vagy csak nem tudják, mit kezdjenek vele. Emiatt népszerűbb és gyakoribb a fogyasztása a vegetáriánus, vegán életmódot követők életében. Pedig az alábbiak miatt mindenkinek érdemes lenne rendszeresen fogyasztania!

Minden benne van, ami kell Kép forrása: unsplash

Kis túlzással persze, de az avokádóban számtalan fontos vitamin, nyomelem és ásványi anyag megtalálható, ami miatt kifejezetten javasolt a fogyasztása. Magas a B-,C-,E-K- és A-vitamintartalma, hatékony antioxidánsként tartják számon.

Emellett megtalálható benne a foszfor, kálium, vas, nátrium, valamint a kalcium és magnézium. Mivel telítetlen, tehát jó zsírokban kifejezetten gazdag, pozitív hatást gyakorol a szív-és érrendszerre.

Kutatásokkal bizonyították azt is, hogy akik rendszeresen fogyasztanak avokádót, azoknak alacsonyabb a koleszterinszintje, márpedig köztudott, hogy hazánkban népbetegség a magas koleszterinszint.

Nem éppen ismert tény, de az avokádó hozzájárul a látás élességének megőrzéséhez, ugyanis karotinoid, lutein és zeaxanthin is található benne.

Az avokádóban emellett flavonoidokat és polifenolok is magas arányban előfordulnak, márpedig ezek a vegyületek gyulladáscsökkentőek – szinte mindenkiben zajlanak észrevétlen gyulladások, ezért akkor is jó támogatni a szervezetet, ha ezek a problémák nem egyértelműek.

Az avokádó magas tápanyagtartalma egyértelműen pozitív dolog, azonban kutatásokkal igazolták azt is, hogy ezek a tápanyagok (illetve az avokádóval fogyasztott más alapanyagok) könnyebben beépülnek a szervezetbe. Ezért aztán, ha nem is minden alkalommal, de rendszeresen érdemes avokádót fogyasztanod a főfogások, vagy éppen nasik mellé.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv