Ezért hízhatsz el könnyen terhesen

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Manapság kifejezetten „divat” vékonynak és sportosnak maradni az egész várandósság alatt, sőt szinte kötelező topformában kijönni a kórházból. Persze ezt az őrületet is a sztárok csodaéletmódjainak és szakembereinek köszönhetjük. De megvan az oka annak, miért hízhatsz el könnyen, amikor úton van a babád!

Mert nem tudod követni a súlyodat Kép forrása: mothermag.com

Na nem arról van szó, hogy várandósan nem tudsz ráállni a mérlegre, sőt ezt a kötelező rutint a védőnőd vagy a nőgyógyászod havi rendszerességgel levezényeli. Azonban az átlagos hétköznapokhoz képest most sokkal nehezebben tudod követni, mennyit és miért is híztál.

Amikor nem növekszik senki a pocakodban, pontosan tudod, mikor kell kicsit visszavenned, hiszen elkezdenek szorítani a nadrágjaid és egyre szűkebbek a felsőid. Ehhez képest terhesen fogalmad sincs, hogy éppen puffadsz, híztál, vagy a baba helyezkedett úgy, hogy esélyed sincs felvenni a nadrágodat.

Mert nem akarsz diétázni Kép forrása: Facebook, BellaHappyBaby

Amikor hízni kezdesz, remélhetőleg te is kicsit odafigyelsz arra, mit eszel, hiszen így könnyen elkerülheted a komolyabb súlygyarapodást. Az egészséges és változatos táplálkozás várandósan is létfontosságú, de a kismamákat szigorúan tiltják a diétától.

Sokan sajnos nincsenek tisztában azzal, mi számít már alacsony táp- és kalóriaértékű étrendnek, tehát mivel árthatnak a babának, és mi az, amivel már alaposan túllőnek a célon. A „biztonság kedvéért” a legtöbb anyuka inkább többet eszik, mint kevesebbet, nehogy a baba bármiben is hiányt szenvedjen. A túl sok azonban éppúgy veszélyes, mint a túl kevés!