Ezért érdemes csirkehúst ennünk

Írta: ,

A csirkehús a világ egyik legegészségesebb tápláléka, a világ lakói a húsok közül ezt fogyasztják a legtöbben. Meglepő, hogy csak a 20. században fedeztük fel remek ízét és a szervezetünkre gyakorolt remek hatását.

Kedvencünk, a csirkehús

Az emberek világszerte a csirkehúst kedvelik a legjobban, ez a legnagyobb mennyiségben fogyasztott fehér hús.

A csirkét kezdetben kizárólag a tojása miatt tartották, és csak a 20. század elejétől kezdték enni a húsát, főleg a II. világháború után.

A legtöbb csirkét jelenleg Kínában, Oroszországban, az Egyesült Államokban, Brazíliában, Japánban és Mexikóban tenyésztik. Ma a világ hústermelése fele részben baromfihúsból áll

Szín és minőség

Magyarországon a sárga bőrszínű csirkehús a legnépszerűbb. A sárga színt a szabad tartással, a kukoricával való táplálással érik el.

A hús színe fehér és a halvány rózsaszín között mozog.

A szabad tartás eredménye inkább mélyebb sárga, míg az intenzívé inkább a fehér árnyalat.

A fogyasztói igényekhez hozzátartozik a zsírmentesség, a finom rostú, puha, nem száraz hússzerkezet.

Nyers állapotban, hűtve 2-3 napig, mélyhűtve 6-10 hónapig áll el.