Ezért egyél minden nap mandarint – A csodagyümölcs 5 pozitív hatása

Nagy Niki
Írta: ,

Egészséges, alacsony kalóriatartalmú, tele van vízzel, és jót tesz a bőrödnek is – a mandarin kész csodagyümölcs, aminek rengeteg pozitív hatása van a testedre. A "mininarancsoknak" ráadásul most szezonjuk is van még egy darabig, úgyhogy mindenképp szerezz be belőlük egy-két kilót, hogy aztán élvezhesd a csodálatos hatását a fogaidra, a bőrödre és a szemeidre!

Jót tesz a bőrnek Kép forrása: alamode.com

Nem nehéz kitalálni, hogy a mandarin tökéletes a bőrödnek – nem elég, hogy rengeteg C-vitamin van benne, ami még az immunrendszeredet is felpörgeti, de tele van antioxidánsokkal is.

Ezek megkötik a szabadgyököket, amik nem csak betegségeket okoznak, de felelősek azért is, ha fakó, sápadt, vagy éppen pattanásos a bőröd.

Külsőleg és belsőleg is alkalmazhatod a bőrmegújító tulajdonságát: csinálj belőle pakolást joghurttal és mézzel összekeverve – ez tökéletesen visszaadja a bőröd ragyogását.

Fogínygyulladás megelőzésére Kép forrása: thisisglamorous.com

Már több kutatás bizonyította, hogy a C-vitamin hiánya összeköthető a fogínygyulladás kialakulásával – ha a szervezeted megkapja a napi egészséges adagját belőle, 25%-kal kisebb az esély arra, hogy begyullad az ínyed.

A mandarinban pedig rengeteg C-vitamin van, könnyedén fedezheted vele a napi szükségletedet.

Arra viszont vigyázz, hogy elég savas a leve, úgyhogy a fogzománcodnak nem teszel vele túl jót – igyekezz az egészséges mennyiség keretein belül maradni.