Ezeket érdemes reggelire enned, hogy egészséges energiát vegyél magadhoz

Sütő Gyöngyi
Írta: ,
Ezeket érdemes reggelire enned, hogy egészséges energiát vegyél magadhoz

Szoktál reggelizni? Miket? Cikkünkben leírtuk, hogy miért fontos reggel táplálnod a testedet, mit ajánlatos enned, és milyen hatással lesz rád napközben az elfogyasztott reggeli.

Energiapótlás

Tested egész éjjel regenerálódik. Ehhez energiát használ fel, így a tartalékaid reggelre kiapadnak. A reggeliből pótolhatod az elvesztett energiát, a gabonafélék, a gyümölcs és a tej biztosítják számodra az aktivitást a felkelés utáni első órákra. 

Főleg a gyerekeknek fontos az első főétkezés, hogy teljesítőképességük megfelelő legyen, és képesek legyenek megfelelni az iskolai elvárásoknak.
A belső óra

Mint mindenkinek, neked is van belső órád, ami szabályozza az aktivitásodat. Ahogy a testhőmérsékleted, a vérnyomásod, a szívfrekvenciád, terhelhetőséged és hangulatod is napszakonként más.

Reggeli után a görbe felfelé ível, és eléri a csúcspontot. 

Ezután folyamatosan csökken. A délelőtti órák  a leginkább alkalmasak a fizikai és szellemi tevékenységekre, ezért nem mindegy, mit és mennyit eszel. Azokon a napokon, amikor fáradtan ébredsz és úgy érzed, hogy nehezen indul a nap, még a szokásosnál is lényegesebb, hogy valamit fogyassz.

 
Testileg és lelkileg jobban fogod bírni a terhelést.

Fókuszban

Az 5 kedvenc húsvéti süteményem, amit legszívesebben mind elkészítenék idén

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba