Ezeket edd, ha rendetlenkedik a gyomrod

Nagy Niki
Írta: ,
Ezeket edd, ha rendetlenkedik a gyomrod

Kép forrása: spaskov/depositphotos.com

Ma egyre gyakoribbak a súlyosabb és az enyhébb gyomorpanaszok is, részben azért, mert teljesen megváltozott a táplálkozási kultúránk az elmúlt évtizedekben. A görcsök, a fájdalom, a hasmenés rengeteg okból érkezhet az ember életébe, és nem mindig elég a gyógyszer ahhoz, hogy elmúljon – ilyenkor érdemes speciális étrendet is követni egy-két napig, hogy ne rontsunk a helyzeten. Az alábbi ételeket például nyugodtan eheted akkor, ha rendetlenkedik a gyomrod.

Banán Kép forrása: melica/depositphotos.com

Nem véletlen, hogy ez a gyümölcscukorban gazdag gyümölcs még mindig a maratonisták kedvenc energiaforrása: a verseny közben is nyugodtan fogyasztják, ugyanis könnyű őket megemészteni, és nem zaklatják fel a futás közben is elég érzékeny gyomrot.

Ráadásul pektint is tartalmaznak, ami segít az emésztés felpörgetésében, és abban is, hogy el tudj menni vécére, ha szorulással is küzdesz.

Bár itthon nem egy népszerű gyümölcs, azt érdemes róla tudni, hogy az emésztésnek nagyon jót tesz.

A titok az úgynevezett pektinpapain és chymopapain enzimekben van, amikben a papaya gazdag, és amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy a gyomor savassága helyreálljon, és hogy a fehérjéket megfelelően lebontsa a szervezet.

Ha nem találsz friss papayát a környéken (ami itthon azért elég gyakori), akkor vegyél tablettában, ami ugyanúgy tartalmazza a leghasznosabb hatóanyagait.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba