Ezek a spenót jótékony hatásai

Fischer Anna
Írta: ,
Ezek a spenót jótékony hatásai

Májusban még a szokásosnál is nagyobb kedvet kapunk a friss zöldségek fogyasztására. Az egyik legegészségesebb és legkönnyebben elkészíthető zöldségünk nem más, mint a spenót. Nem csak finom, de rengeteg pozitív hatása is van, amit egészségünkre gyakorolhat.

Vitaminok

A spenótban többféle vitamin található, legnagyobb arányban a B-vitamin. A megfelelő mennyiségű B-vitamin bevitelnek köszönhetően a szervezet zsír-, fehérje- és szénhidrát-anyagcseréje lényegesen javul.

Nem véletlen, hogy emellett a spenót magas antioxidáns-tartalma miatt is egyike a szuper-élelmiszereknek. Érdemes nyersen fogyasztani, mert hő hatására a vitaminok nagy része eltűnik belőle.

Folsav

A kismamák valószínűleg jól tudják, hogy a spenót fogyasztásával biztosíthatják szervezetüknek a megfelelő folsav bevitelét, ami elengedhetetlen a magzat egészséges fejlődése szempontjából.

Emellett a folsav nagyon fontos a vörös vérsejtek képződéséhez és a szervezet megfelelő aminosav-szintéziséhez. Fontos tudni, hogy melegítés hatására a folsav teljesen eltűnhet a spenótból, így a nyers fogyasztása is nagyon ajánlott.