Ezek a meglepő dolgok történnek a testeddel, ha egyáltalán nem eszel húst

Írta: ,

Egy ideje azon gondolkodsz, hogy kipróbálod, milyen lenne az életed, ha nem ennél több húst? Mindenki más okból kifolyólag hozza meg ezt a döntést, ami aztán az egész életüket jelentősen megváltoztatja. Most eláruljuk, milyen meglepő dolgokat tapasztalnál a testeddel kapcsolatban, ha abbahagyod a húsok fogyasztását.

1/6 Lefogysz pár kilót

Nem véletlen, hogy a különféle diétákban fontos szerepet játszanak a zöldségek, és nem javasolják, hogy disznó- vagy marhahúst egyél.

Ezért amikor ezeket maximális kizárod az étrendedből, készülj fel, hogy akarva-akaratlanul is fogyni fogsz néhány kilót.

A statisztikák alapján átlagosan 4-5 kilót fogynak az emberek azután, hogy egyáltalán nem fogyasztanak húsokat.

2/6 Hiány léphet fel a szervezetedben

Ha nem eszel húst, könnyen előfordulhat, hogy a szervezetedből elkezd eltűnni a vas, a D-, és a B12-vitamin, valamint a jód, ezek ugyanis nagyobb mértékben találhatók meg a húsokban, mint a zöldségekben.

Természetesen ettől függetlenül többek között a diófélékben, babban, lencsében és teljes kiőrlésű termékekben megtalálhatóak, viszont lényegesen kisebb mértékben.

Ezért fordul elő gyakran, hogy a vegetáriánusok étrendkiegészítőket szednek, hogy pótolják a hiányosságokat.

3/6 Szebb lesz a bőröd

A vegetáriánusok jelentős része tapasztalta meg azt, hogy miután leálltak a húsfogyasztással, a bőrük sokkal tisztább lett.

Kevesebb pattanás és miteszer jelent meg az arcukon, ráadásul nem is zsírosodott annyira a bőrük, mint korábban.

Kutatók szerint ha a húst zöldségekre és gyümölcsökre cseréled, azok segítenek méregteleníteni, és megtisztítják a szervezeted.

Ennek hatását érzed a bőrödön is.

Persze ez csak úgy működik, ha közben nem eszel chipset, csokit, és ehhez hasonló élelmiszereket.

4/6 Kevésbé érzed az ízeket

A cink fontos szerepet játszik abban, hogy megőrizzük az ízlelés képességét, ez pedig leginkább a vöröshúsokban található meg nagyobb mértékben.

Ezért fordul elő gyakran, hogy miután valaki vegetáriánus étrendet folytat, kevésbé érzi erőteljesnek az ízeket.

Fontos, hogy ezt az elemet pótold a szervezetedben, például különféle tejtermékek, diófélék és haricot bab segítségével.

Egy vegetáriánusnak 50 százalékkal több cinkre van szüksége az étrendjében, mint annak, aki húsokat is fogyaszt!

5/6 Energetikusabb leszel

Az egyik legszuperebb mellékhatása annak, hogy nem fogyasztasz húst, az, hogy sokkal több energiád lesz a hétköznapok során.

Ezt rengeteg vegetáriánus megtapasztalta már, és nem véletlenül.

Ahogy a bőröd megszépülésében, úgy itt is a mérgező anyagoktól való megszabadulás áll a háttérben; a testedből eltűnnek a károsabb vegyületek, amik például a koszorúerek elzáródásáért is felelősek, ráadásul étkezés után sem érzed magad annyira telítettnek, mint ha nagyon sok húst ennél.

Náluk a kajakóma sem üt be úgy, mint a húsfogyasztóknál!

6/6 Az izmaid nehezebben gyógyulnak

A fehérje rendkívül fontos azok számára, akik gyakran sportolnak, hiszen nem csak az izomnövekedésben játszik szerepet, hanem ezek regenerálódásában is.

Az állati és a növényi fehérje is nagyon hasznos, viszont fontos tudnod, hogy utóbbi lassabban és később aktiválódik a szervezetedben.

Ezért gyakrabban tapasztalhatsz izomfájdalmakat edzés után, és a változást is kicsit később veszed észre magadon.

Szakértők javasolják, hogy ha vegetáriánus étrendet folytatsz, rögtön a sportolás után fogyassz fehérjét, hogy minél hamarabb tudjon aktiválódni a szervezetedben.