Ez az 5 legegészségesebb zöldség a világon

Írta: ,

Ősszel és télen a szervezetünknek dupla annyi vitaminra van szüksége, mint nyáron, amikor már a napfényből is D-vitaminhoz juthatunk, ezért ebben az időszakban érdemes a táplálkozásra még nagyobb figyelmet fordítani. Szerencsére itthon is elérhető a világ 5 legegészségesebb zöldsége, és ha tudatosan beépíted őket a napi étrendedbe, sokkal jobb lesz a közérzeted!

Borsó Kép forrása: connoisseurusveg.com

Egy pohár borsó körülbelül nyolcszor annyi proteint tartalmaz, mint a spenót, és ez a mennyiség fedezi a napi C-vitamin szükségleted is.

Kevésbé ismert tény, hogy a zöldborsó bővelkedik magnéziumban, emellett segít az emésztési zavarokban, és véd a szív- és érrendszeri betegségek ellen.

Hagyd el a megszokott elkészítési módokat, és szórd bele inkább a salátádba, vagy turbózd fel vele a reggeli omletted!

Brokkoli Kép forrása: damndelicious.net

A brokkoli számos értékes tápanyagot hordoz, ráadásul a többi káposztafélénél könnyebben emészthető. 100 g főtt brokkoli 20-30 kcal, illetve 90-120 kJ energiát hordoz.

Gazdag olyan ásványi anyagokban, mint a kálium, a kalcium, a magnézium, a nátrium, a vas, a cink és a foszfor.

Kutatások bizonyítják, hogy az étrendbe beépítve a brokkolinak – a többi káposztafélével együtt – jelentős szerepe van a rákos megbetegedések kialakulásának elkerülésében.

Fogyasztásának fő szezonja pedig éppen most van.