5+1 étel, amit eddig te is rosszul ettél – Módszerek, amik megkönnyítik az életed

Zabolai Margit
Írta: , Frissítve:
5+1 étel, amit eddig te is rosszul ettél – Módszerek, amik megkönnyítik az életed

Azt hinnéd, amióta nem az anyukád szeleteli neked a rántott húst, már nem lehet neked újat mutatni evés terén – pedig lehet, hogy van olyan étel, amihez eddig te is rosszul láttál hozzá? Alább hat olyan trükk következik, amivel könnyebb lesz hozzájutni a betevő falathoz. Váljék egészségedre!

Alma

Tudtad, hogy az almacsutka valójában egy mítosz? Az almának ugyanis minden része, még a magháza is ehető.

Legközelebb próbáld ki, hogy az almát nem oldalról, hanem az aljától kezdve kezded el rágcsálni: a szárát kivéve az egész gyümölcsöt elfogyaszthatod.

A magokat persze kiköpködheted, de azzal sincs semmi baj, ha lenyeled, akárcsak a dinnye esetében, itt sem kell attól tartanod, hogy kihajt a pocakodban.

Banán

Talán egy-egy politikai párt sem osztja meg annyira az emberiséget, mint a banán kinyitásának kérdése. Van, aki a fekete pöttyel jelzett végén kezdi meg, más arra esküszik, hogy a szárát megtörve lehet felnyitni a banánt – ez utóbbi azonban csak egy bizonyos érettségi szakaszban működik.

A majmok – és lássuk be, náluk jobban ki értene a banán meghámozásához? – a fekete pöttyös végén kezdik meg a banán kinyitását. Legközelebb próbáld ki, hogy a hüvelykujjaddal megnyomod a fekete rész alját, és így téped le a banán héját.

Sima ügy lesz!

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!