Ételek, amiktől puffadttá válnak a szemeid

Szirák Viki
Írta: ,
Ételek, amiktől puffadttá válnak a szemeid

Kép forrása: pexels.com

Hiába aludtál sokat, reggel mégis azzal szembeszülsz, hogy puffadtak és táskásak a szemeid? A kevés pihenés mellett valójában az étkezésed is előidézheti ezt a problémát: eláruljuk, milyen ételek a hibásak, de segítünk abban is, hogy mit érdemes fogyasztanod, ha megelőznéd a dolgot.

Konzerv ételek Kép forrása: scukrov/Depositphotos.com

Az olyan konzervek, mint a borsó és a bab általában nagyon sok nátriumot tartalmaznak, hogy hosszú ideig fogyaszthatóak legyenek.

Ezek az adalékanyagok viszont az egészséged szempontjából nem túl szerencsések, és sok esetben puffadt szemekhez vezetnek.

Ezért javasolják, hogy mielőtt ennéd vagy megfőznéd őket, alaposan most meg a konzerv tartalmát, hogy megszabadulj a felesleges nátriumtól, ami rátapad a babok és borsók felületére.

 

A paradicsom igazán egészséges, de fontos, hogy megfelelő mértékben fogyaszd, hiszen a mértékletesség még az egészséges ételeknél is fontos.

A benne található szolanin ugyanis egy olyan összetevő, ami gyulladást és táskás szemeket okozhat.

Ezért ha gyakran találkozol a problémával, és az étrendednek szervez részét képezi a paradicsom, próbálkozz meg azzal, hogy egy időre csökkented a mértékét.

Ha ezt követően a szemeid kevésbé puffadtak, szinte biztos, hogy a szolanin volt a hibás!

Fókuszban

A légúti hurut lehetséges színei - Melyik, mit jelent?

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Egészség és életmód

A légúti hurut lehetséges színei - Melyik, mit jelent?