5+1 étel, amit mindenképp fogyassz, ha fel vagy puffadva

Nagy Niki
Írta: ,
5+1 étel, amit mindenképp fogyassz, ha fel vagy puffadva

Kép forrása: Wavebreakmedia/Depositphotos.com

A puffadás talán senkinek nem ismeretlen dolog, előfordul, hogy olyasmit eszünk, ami nem tetszik a gyomrunknak, vagy egyszerűen túl gyorsan habzsolunk. A következmények nem túl kellemesek: felfújódás, gyomorfájdalom, szédülés és az energiaszinted hirtelen lecsökkenése kíséri a puffadást. Ha éhes vagy, és segíteni szeretnél a helyzeten, ilyenkor az alábbi élelmiszereket válaszd.

Zeller

A zellert nem véletlenül kapták fel annyira mostanában: ez és a hozzá hasonló, ropogós zöldségek segítenek kimosni azt a vizet, amit a tested ilyenkor visszatart. A legegyszerűbb, ha ilyenkor magában fogyasztod, de nyugodtan tehetsz belőle egy nagyobb salátába is - a zöldségek segítenek megszüntetni a kellemetlen tüneteket.

Gyömbér

A gyömbér igazi szupersztár: nemcsak gyulladáscsökkentő tulajdonságai vannak, de a puffadás megszüntetésében is segíthet. A legjobb, ha gyömbéres-citromos vizet csinálsz magadnak, és azt kortyolgatod, ugyanis ilyenkor kifejezetten fontos, hogy elég folyadékot fogyassz.

Borsmenta-, gyömbér- vagy kamillatea

Ha puffadsz, akkor eljött a teák ideje: ezek a gyógynövényes változatok segítenek, hogy az étel gyorsabban menjen keresztül a testeden, és a gázképződést is visszafogják. Egyébként is szerencsés, ha iszod őket, mert, ahogy az előbb is említettük, ilyenkor nem árt, ha sok folyadékot fogyasztasz. Akkor is idd őket, ha nem puffadsz, mert megelőző hatásuk is van.

Fókuszban

Az 5 kedvenc húsvéti süteményem, amit legszívesebben mind elkészítenék idén

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba