Ételkombinációk, amik együtt fogyasztva még finomabbak

Szirák Viki
Írta: ,

Emlékszel még arra a Jóbarátok részre, amikor Rachel receptkönyvében összeragadt két lap, és véletlenül babos trüffelt készített? Joey szerint a végeredmény finom lett, hiszen a hús, a bab, a trüffel és a többi hozzávaló egyesével nagyon jó, így együtt sincs velük gond. A valóságban azért kicsit más a helyzet! De tény, hogy akadnak olyan élelmiszerek, amelyek együtt fogyasztva sokkal finomabbak, mint külön! Neked melyik a kedvenced?

Amerikában nagyon felkapott a mogyoróvajas szendvics lekvárral; olyannyira, hogy még dalok is születtek erről a kombinációról.

Hazánkban valamilyen okból kifolyólag nem kimondottan elterjedt ételválasztás, pedig valójában tényleg nagyon jól összepasszol a két ellentétes ízvilág!

Bármilyen lekvár jöhet az epertől a barackig, hiszen a mogyoróvaj kissé sós ízvilága szuperül összepasszol az édes lekvárral.

Nagyon sokan választják reggelinek a rántottát vagy a tükörtojást, és ilyenkor szinte alap, hogy jöhet mellé a jól megsütött bacon is!

Az emberek nagy része úgy gondolja, a bacon szinte mindent fel tud dobni, de a tojás ízvilágával még inkább összepasszol, mint bármi mással.

Azért óvatosan, ugyanis a zsírtartalma miatt nem ajánlott minden nap túl sokat enni belőle!