5 étel, ami furcsa dolgokat vált ki a testedből

Szirák Viki
Írta: ,

Vannak ételek, amelyekről még csak nem is sejted, valójában milyen különös hatással vannak a testedre. Pedig sokszor még a zöldségek-gyümölcsök is ebbe a kategóriába tartoznak! Most eláruljuk, ezeket a furcsaságokat miért és hogyan váltják ki belőled az alábbi ételek.

Nem véletlenül javasolják, hogy ha télen, szolárium nélkül szeretnél barnulni, érdemes több sárgarépát fogyasztanod. Ez a zöldség ugyanis tényleg hatással van a bőrszínedre; bár azért óvatosan kell vele bánni, mert inkább narancssárgás árnyalatot kölcsönöz a bőrödnek.

Erről az tehet, hogy a sárgarépának magas a béta karotin tartalma, ami valójában egy vörös színű kristályos anyag.

Ennek olyan erőteljes színe van, hogy ha nagy mennyiségben fogyasztod, leginkább a tenyereden, a bokádnál és az arcodnál elkezd megjelenni a színelváltozás.

Szerencsére azért nem olyan gyakori, hiszen két héten át napi 10 répát kéne megenned, hogy legyen eredménye.

Azonban a sütőtökben és a sárgadinnyében is megtalálható ez az összetevő, így ezeket sem jó ötlet egymással keverni hosszú ideig.

 

Nem csak képzeled, és nem is az úgynevezett kajakóma tehet arról, hogy bizonyos ételek után nagyon álmosnak érzed magad!

Ugyanis kutatók bebizonyították, hogy tényleg léteznek olyan élelmiszerek, amelyek álmosító hatással vannak ránk.

Erről az tehet, hogy magas bennük a tripofán szintje; ez egy alapvető fehérjealkotó aminosav.

Ez az összetevő tehet arról, hogy amikor például pulykát, csirkét, babot vagy mandulát fogyasztasz, kifejezetten álmosnak érzed magad.

Ezért jó, ha ebédre inkább serkentőbb hatású ételt eszel, hogy rugalmasabban menjen a délutáni munka!