Ételek, amiktől csak még éhesebb leszel rövid időn belül

Szirák Viki
Írta: ,
Ételek, amiktől csak még éhesebb leszel rövid időn belül

Kép forrása: Cera/unsplash.com

Veled is megesett már, hogy evés után rövid idővel nemhogy nem múlt el az éhségérzeted, de ráadásul még erősebben tért vissza? A hiba nem benned keresendő, hanem az ételekben, amiket fogyasztasz! Ugyanis bármennyire különösen hangzik, valójában vannak olyan élelmiszerek, amik csak rövid távon mulasztják el az éhséget, és aztán még erőteljesebben hozzák vissza azt!

Igazából az evolúció tehet arról, hogy a sajt evése után még inkább éhes leszel!

Az emberek ugyanis úgy vannak beprogramozva, hogy a tejben található fehérjét evés után egyre jobban kívánják; ez az oka annak, hogy a kisbabák sokszor és gyakran tudják enni az anyatejet.

Mivel a sajt és a tej egymás „rokonai”, így nem meglepő, hogy az összetevők hasonló érzetet váltanak ki belőlünk, és minél inkább esszük a sajtot, annál jobban kívánjuk, és annál rövidebb időn belül akarnánk újra enni.

Természetesen vannak egészségesebb változatok is, de alapjáraton a gyümölcslevek, dzsúszok elég magas cukortartalommal rendelkeznek.

Mivel nincs bennük rost, a fogyasztásuk során pedig a vércukorszinted az egekbe repül, a fáradtságérzeten túl az erőteljes éhséggel is találkozni fogsz.

A tested ugyanis nem tartja elegendőnek ezt a típusú kalóriát, ezért igényli, hogy egyél még valami mást is mellé.

A végeredmény, hogy rövid idővel később máris éhessé válsz!

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba