Ételek, amiket 2 naposan már jobb, ha nem eszel meg

Szirák Viki
Írta: ,
Ételek, amiket 2 naposan már jobb, ha nem eszel meg

Kép forrása: unsplash

Amikor főzöl, magától értetődő, hogy a megmaradt ételt elteszed a hűtőbe, és később megeszed, nehogy kárba menjen. De mi van akkor, ha már legalább két napja ott áll a hűtőben a vacsorád? Van, amit gond nélkül újramelegíthetsz, de akadnak olyan élelmiszerek is, amelyek könnyedén megbetegíthetnek. Az alábbiakat két nap után már jobb, ha nem eszed meg!

Tenger gyümölcsei Kép forrása: pexels.com

Mindegy, hogy tésztát vagy salátát készítettél belőlük, sajnos a tengeri finomságok nem bírják túl hosszú ideig még a hűtőben tárolva sem.

Szakértők szerint két nap után már azt tapasztalhatod, hogy savanykássá válik az illata és az íze, ami elfogyasztva akár ételmérgezéshez is vezethet.

Ezért nem ajánlják ezek fogyasztását egy-két nappal az elkészítés után, és azt javasolják, a legjobb ha kis adagokat készítesz, hogy biztosan elfogyjanak!

Krumpli Kép forrása: unsplash

Köretnek krumplit készítettél, de túl sok lett, és a hűtőbe raktad?

Sajnos nem a legjobb dolog a burgonyát újramelegíteni, mindegy, hogy egynapos, vagy a harmadikat tapossa.

Amikor ugyanis a sütés után szobahőmérsékleten elkezd lehűlni, megjelenhet rajta egy baktérium, ami a botulizmust (az élelmiszermérgezés egyik legsúlyosabb formáját) okozza.

Hiába teszed hűtőbe, majd melegíted fel következő alkalommal a mikróban, ez nem lesz elég ahhoz, hogy elpusztítsd rajta az összes baktériumot.

Ha mindenképp el akarod fogyasztani másnap, a legjobb, ha minél előbb a hűtőbe teszed elkészítés után, ezzel lecsökkentve az esélyt a baktérium megjelenésére.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!