Milyen ételt kívánsz meg gyakran? Erre van szüksége helyette a szervezetednek

Kerekes Vivien
Írta: ,
Milyen ételt kívánsz meg gyakran? Erre van szüksége helyette a szervezetednek

Veled előfordult már, hogy mindennél jobban kívántál egy kis édességet, vagy épp ellenkezőleg, valami kifejezetten sósat? Szakértők szerint a szervezeted ilyenkor próbálja jelezni feléd, hogy egy ideje hiányol valamit, és ezáltal próbálja egyensúlyban tartani az ásványi anyag szintedet. Ha te is kíváncsi vagy, mire van szüksége a testednek, mindenképpen olvass tovább!

Fontos a kiegyensúlyozottság Kép forrása: katieatthekitchendoor.com

Amit kívánsz: Hús

Amire szükséged van: Vas

Gyakran kapod magad azon, hogy szíved szerint egy egész csirkét is megennél, annyira kívánod a húst? Ez csak egyet jelenthet: nagyon alacsony a szervezetedben a vas aránya. Szakértők szerint az utóbbi időben egyre népszerűbbé vált az a diétás elv, hogy minél kevesebb vörös húst kell ennie annak, aki fogyókúrázni szeretne, ami viszont sokszor vashiányhoz vezethet. Ezt feltétlenül pótolnod kell, hiszen a vas nem csak az immunrendszered megóvásában játszik kiemelt szerepet, de az oxigénáramlást is elősegíti. Legközelebb (ha nincs otthon hús) nyugodtan egyél lencsét, tökmagot vagy spenótot, ezek ugyanis nagyon magas arányban tartalmaznak vasat és más vitaminokat is.

Szénhidrátmentes jókedv Kép forrása: bakerbynature.com

Amit kívánsz: Kenyér, rizs vagy tészta (szénhidrátok)

Amire szükséged van: Triptofán

Időnként mindenkivel megesik, hogy mindennél jobban enne egy kis szénhidrátot, mondjuk egy isteni spagetti formájában.

Amikor legközelebb ebben a helyzetben találod magad, próbálj ellenállni a kísértésnek (különösen diéta esetén), és szabadulj meg a vágyakozástól egy kis banán, tojás vagy dió segítségével.

Ilyenkor ugyanis a szervezetedben túl kevés triptofán található, ami viszont elengedhetetlen a szerotonintermeléshez, enélkül pedig könnyen érezheted magad idegesnek vagy rosszkedvűnek.

Fókuszban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra