5+1 étel, ami azonnal segít a puffadáson

Zabolai Margit
Írta: ,

Jönnek az ünnepek, és ha gondolatban már te is egyik mákos bejglit eszed a másik töltött káposzta után, akkor valószínű, hogy érnek majd kellemetlen meglepetések, amikor felveszed az ünneplő kisruhádat. Hogy se az outfitedet ne kelljen lecserélni, se a kényelmes pihenést ne rontsa el a puffadás, adunk néhány tippet, mit rágcsálj a következő marék szaloncukor helyett, hogy gyorsan visszanyerd a lapos hasadat.

Joghurt Kép forrása: unsplash

A joghurt tele van probiotikumokkal, azaz jó baktériumokkal, amelyek támogatják az egészséges emésztési folyamatot és csökkentik a gyulladásokat.

„A probiotikumok fontos szerepet játszanak a bél egészségének megőrzésében, különösen, amikor puffadástól szenvedsz” – mondja Jessica Cording dietetikus.

Válaszd a magasabb fehérjetartalmút, például a görög joghurtot, és adj hozzá friss gyümölcsöt, például áfonyát, hogy akár desszertként fogyaszd.

Ha pedig a laktóz miatt nem tudsz joghurtot enni, próbáld ki a kefírt!

Az egyik legrégebben ismert és használt gyógynövény, mely gyulladáscsökkentp tulajdonságának köszönhetően csodákat tud tenni, ha puffadástól vagy gázoktól szenvedsz.

„A gyömbér egy zingibain nevű emésztő enzimet tartalmaz, amely elősegíti a test fehérje lebontását” - mondja Tara Coleman, a San Diego-i klinikai táplálkozási szakembere.

Ezen kívül relaxálja a beleket, segít, hogy táplálék könnyebben keresztüljusson rajtuk, így csökken a felfúvódás és a gáz mennyisége.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba