5 étel, amit nem szabad újramelegíteni a mikróban

Kovács Andrea, Frissítve:

Kép forrása: malyuginphoto/depositphotos.com
Azt már régóta tudjuk, hogy műanyagdobozt és az alumínium fóliát tilos a mikrohullámú sütőbe rakni, de azt tudtad, hogy akadnak olyan ételek, amiket ugyancsak nem jó ötlet a készülékben újramelegíteni? Van, ami ennek hatására ugyanis kimondottan veszélyessé, akár mérgezővé is válhat!
1/5 Anyatej
1/5 Anyatej
A szoptatás időszakában nagyon sok anyuka választja azt a megoldást, hogy a lefejt anyatejet elteszi a fagyasztóba, és amikor szükség van rá, akkor melegíti fel.
Ezzel nincs is semmi gond, egészen addig, amíg nem a mikróban teszed ezt!
A készülék ugyanis sosem egységesen melegíti fel az üveget, így megeshet, hogy bizonyos részein túl forró lesz, míg más pontjain hideg marad.
Ráadásul az is számít, milyen cumisüveget használsz, a műanyag bizonyos fajtái ugyanis mérgező anyagot engednek ki magukból a nagy hő hatására!
A szakértők szerint a legjobb, ha egy lábasban, esetleg egy nagyobb bögrében melegítesz forró vizet, és ebbe állítod bele az üveget a megfelelő időpontig.
2/5 Csípős paprika
2/5 Csípős paprika
Amikor a csípős paprikát beteszed a mikróba, a benne lévő kapszaicin, ami az erős ízt adja neki, bekerül a levegőbe.
Emiatt pedig rövid időn belül azt fogod érezni, hogy könnyezik a szemed, vörössé válik, és nagyon kell köhögnöd.
Bár ez apróságnak tűnik, valójában New Yorkban már volt ebből komolyabb probléma.
Egy épületet például azért kellett teljesen kiüríteni, mert egy lakó a mikróban kezdte el felmelegíteni a piros paprikát, ami nagyon erős köhögést és nehézlégzést okozott nála, majd ez szépen átterjedt a levegőn keresztül más lakásokba is.