5 étel, amit sose melegíts fel a mikróban

Kovács Andrea
Írta: ,

Azt már régóta tudjuk, hogy műanyagdobozt és az alumínium fóliát tilos a mikrohullámú sütőbe rakni, de azt tudtad, hogy akadnak olyan ételek, amiket ugyancsak nem jó ötlet a készülékben újramelegíteni? Van, ami ennek hatására ugyanis kimondottan veszélyessé, akár mérgezővé is válhat!

Ha szeretnéd később megenni a már elkészített kelt, zellert vagy spenótot, lehetőleg ne a mikróhullámú sütőben melegítsd fel őket ismét, hanem inkább válaszd a klasszikus sütőt.

Ugyanis a mikrózás, és az ezáltal kibocsátott káros sugárzás hatására a bennük lévő nitrátok (amelyek egyébként nagyon is egészségesek rád nézve) könnyedén átalakulhatnak nitrózaminokká, amelyeket viszont már rákkeltő hatású vegyületekként tartanak számon különböző kutatások alapján.

Ezért is érdemes odafigyelned arra, hogy ne forrósítsd fel túlságosan a zöldlevelűeket, amikor másodjára melegíted fel őket!

Mindegy, hogy a héjával vagy anélkül, de semmiképp sem szabad a főtt tojást a mikróban újramelegíteni!

A nagy meleg hatására ugyanis a tojás belsejében elkezd felhalmozódni a hő, ami ahhoz vezet, hogy a tojás akár szét is robbanhat!

Ráadásul van, hogy nem a készülékben, hanem azt kivéve, már egy kis hűlés után kerül sor erre, így akár meg is sérülhetsz.

Ezért a legjobb, ha újramelegítés előtt leszeded a héjat a tojásról, és felszeleteled kisebb darabokra – így biztosan nem lesz balesetveszélyes a mikrózás.

Fókuszban

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni

Az 5 legfinomabb tejes kávé recept, amiért minden nő odavan

Megéri hibrid autóval járni (?)

Egészség és életmód

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni