7 étel, amit inkább ne egyél ebédre: erőteljes álmosságot okoznak

Szirák Viki
Írta: ,
7 étel, amit inkább ne egyél ebédre: erőteljes álmosságot okoznak

Kép forrása: Toa Heftiba/unsplash.com

Az egyik legbosszantóbb dolog, amikor a munkahelyeden kiszaladsz ebédelni, majd rá fél órára olyan álmosságérzettel térsz vissza, mint aki két napja nem aludt. Erről valójában az általad elfogyasztott étel tehet, ugyanis akadnak olyan kaják, amik bizonyítottan álmossá tesznek. És ez nagyon nem jön jól ebéd után! Mutatjuk, mi az, amit jobb ilyenkor elkerülni.

A tésztában lévő szénhidrát először felpörget, de mivel finomított szénhidrátról beszélünk, ez az étel megnöveli a vércukorszintedet, amit aztán az inzulinod szintjében egy nagy zuhanás követ.

Emiatt érzed azt, hogy egy spagetti után 10-15 perccel mérhetetlen nagy fáradtság telepszik rád, amitől alig bírsz koncentrálni a feladataidra.

 

A sertés, marha, kecske vagy éppen borjú hús már a vörös húsok kategóriájába tartozik, és bár a fogyasztásuk során vashoz jut a szervezetünk, ironikus módon ezek mégis álmossá tesznek.

Erről magas zsírtartalmuk tehet, ami már önmagában is álmosít, de ha pizzán, vagy tejszínes, tejfölös szószban eszed őket, még fáradtabbnak fogod érezni magad.

A testednek nem könnyű lebontani a zsírokat, és ez bonyolultabb eljárást igényel. Hogy az emésztés sikeres legyen, a tested több energiát fordít rá, amitől nem csoda, ha álmossá válsz!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!