Mit egyél vagy igyál a fáradtság ellen? Avagy 5 energiabomba, ami serkenti az agyműködést

Fodor Veronika
Írta: ,
Mit egyél vagy igyál a fáradtság ellen? Avagy 5 energiabomba, ami serkenti az agyműködést

Biztos előfordult már veled, hogy úgy ébredtél reggel, mint akit meggyötört az éjszaka, és a napod egyből egy nagy löket indítottad. Ha azonban pár óra múlva már azon kapod magad, hogy a harmadik bögre kávé is ott sorakozik az asztalodon, akkor próbálj meg inkább valami más ébresztőt találni. Válogass például a most következő természetes agyserkentők közül, amik nem rombolják a szervezetedet, mégis energikussá tesznek.

Víz Kép forrása: mykukula.tumblr.com

Testünk 61.8 %-ban vízből áll és a víz döntő fontosságú minden szervi folyamatban. Ez a legtermészetesebb dolog, amit fogyaszthatsz. Javasoljuk egy pohár vízzel indítani a napot, és kifejezetten odafigyelni a megfelelő folyadék bevitelre. Egy pohár kávé után legalább két pohár vizet kellene meginnod ahhoz, hogy visszaállítsd a folyadékbeviteled optimumát.

A cukros üdítőkben is van víz, de emellett vízelvonó anyagokat is tartalmaznak, amik dehidratálják a szervezetet.

Cukor Kép forrása: thefirstyearblog.com

A túl sok kávé fogyasztás vashiányt és hosszútávon pedig csontritkulást is okozhat. Ha a fáradtság hirtelen támad rád napközben, akkor az azt jelenti, hogy nem juttattál megfelelő cukrot (másnéven glükózt) a szervezetedbe. Az agysejtek ugyanis ebből nyerik az energiát.

Ez nem azt jelenti, hogy dobj be egy tábla csokit! Válassz inkább a szőlőcukrot, vasat, jódot, lecitint és ginszenget tartalmazó ételek közül.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba