6 élelmiszer, amit semmiképp sem szabad fagyasztóba tenni

Szirák Viki
Írta: ,

Ma már el sem tudnánk képzelni az otthonunkat fagyasztó nélkül, hiszen ez a konyhai berendezés alapjaiban könnyíti meg az életünket. Noha tény, hogy bizonyos ételeket jó ötlet eltenni a későbbiekre, azért van pár dolog, amit mégse lenne szabad a fagyasztóba raknod. Eláruljuk, pontosan melyek ezek!

Noha a minőségét tekintve a fagyasztóban nem lesz különösebben baja a tejnek, és ha iszol belőle, nem fogsz egészségügyi gondokat tapasztalni, de valószínűleg nem sok kedved lesz ilyen állapotban fogyasztani.

Az alacsony hőmérséklet hatására a tej összetevői ugyanis különválnak egymástól, és egy furcsán darabos, vízszerű egyveleget kapsz, ami nem igazán hasonlít a tejre.

Az tuti, hogy sem a kávéhoz, sem a gabonapehelyhez nem passzol ez az állag, így kár is a fagyasztóban tárolni.

A krumplinak kimondottan magas a víztartalma, így ha a fagyasztóba rakod őket egy időre, a végeredmény afféle puha, szinte már pépszerű burgonya lesz, amit nem sok mindenre tudsz használni.

Ezért nem is érdemes az előre felszelt, sült krumplinak szánt burgonyát a fagyasztóban tárolni a későbbiekre, mert nem lesz jó állaga a sütést követően.

Ha viszont már megfőzted, és kész ételt szeretnél eltenni, annál ez a szabály nem él: főzött állapotában szerencsére nem válik olyan pépessé a krumpli.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!