5+1 élelmiszer, ami nagyon könnyen megbetegíthet

Jankovics Anna
Írta: , Frissítve:

Olyan technológiákkal teszik számunkra ínycsiklandozóvá az élelmiszereket, apellálva a látásra és szaglásra, melyeknek a távlatokat tekintve már sokkal kedvezőtlenebb a hatása, mint amekkora élvezetet nyújt, amikor megkívánjuk és megesszük.

Fagyasztott ételek

A fagyasztott ételek nagy része előfőzött, ami nem azonos azzal az előfőzéssel, amit mi otthon csinálunk.

Tápanyag és vitamin tartalmuk szinte már nincs.

A melegítésnél a mikrohullámú sütő pedig még jobban rontja – gyakorlatilag károssá teszi - az étel összetételét.

A fagyasztott ételek – főleg a készételek - csurig vannak tartósítószerrel, hidrogénezett olajokkal, mesterséges összetevőkkel és sóval.

Diétás élelmiszerek

A cukorbetegeknek nem nagyon van más választásuk, ám jó ha tudjuk, hogy a diétás élelmiszerek, köztük a rágógumi(!) is, aszpartámot tartalmaz. Egyéb édesítő szerek még a szukralóz, szacharóz.

Az ilyen édesítőszerek fogyasztása emésztőrendszeri problémákhoz, endokrin zavarokhoz és neurológiai károsodáshoz vezetnek.

Emellett a diétás élelmiszerek – mivel az élelem sava-borsát vonják ki – rengeteg más ízesítő anyagot tartalmaznak.

Aki egészséges és akinek nem szükséges, ne egyen ilyen termékeket.