5+1 élelmiszer, ami könnyen megbetegíthet

Jankovics Anna
Írta: ,
5+1 élelmiszer, ami könnyen megbetegíthet

Olyan technológiákkal teszik számunkra ínycsiklandozóvá az élelmiszereket, apellálva a látásra és szaglásra, melyeknek a távlatokat tekintve már sokkal kedvezőtlenebb a hatása, mint amekkora élvezetet nyújt, amikor megkívánjuk és megesszük.

Fagyasztott ételek

A fagyasztott ételek nagy része előfőzött, ami nem azonos azzal az előfőzéssel, amit mi otthon csinálunk.

Tápanyag és vitamin tartalmuk szinte már nincs.

A melegítésnél a mikrohullámú sütő pedig még jobban rontja – gyakorlatilag károssá teszi - az étel összetételét.

A fagyasztott ételek – főleg a készételek - csurig vannak tartósítószerrel, hidrogénezett olajokkal, mesterséges összetevőkkel és sóval.

Szója

A szója a háború időszakában került az asztalra nagyobb mennyiségben, fehérje pótlás céljából, az állati fehérjékhez való hozzájutás nehézségei miatt.

Feldolgozásánál belekerül a hexán nevű méreg, mely szoros kapcsolatban áll a születési rendellenességekkel, és a rák kialakulásával.

A meg nem erjesztett szója ösztrogén tartalma igen magas, ami komolyan és véglegesen felboríthatja a hormonális egyensúlyt.

Az ösztrogén az egyik legjobban felszívódó hormon, amit kívülről a szervezetünkbe vihetünk, még a petpalackból kioldódva is képes beépülni a szervezetbe.

Fókuszban

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni

Az 5 legfinomabb tejes kávé recept, amiért minden nő odavan

Megéri hibrid autóval járni (?)