Ehető virágok – Tavaszi salátákra, szendvicsekre, húsokhoz és desszertekhez

Irimiás Alíz
Írta: ,
Ehető virágok – Tavaszi salátákra, szendvicsekre, húsokhoz és desszertekhez

Nem vagyok én nyúl – gondolom sokszor, amikor újabb diétába kezdek, és unalmas salátákat rágcsálok napestig, de nemrég a mindig zöld salátámat is feldobták azok az ehető virágok, amelyek ilyenkor tavasszal a kertben virítanak.

Vigyázat! Nem minden virág ehető, és túlzásba sem szabad esni, mert nagy mennyiségben mérgezőek lehetnek még az ehető fajták is.

A pitypang sárga virága édes, szinte mézízű.

Salátához nemcsak a virágát, az ízletes, zsenge leveleket is felhasználhatjuk, mert jó hatással vannak az emésztésre.

A levelekből főzeléket is készíthetünk, jól illik hozzá a fehérbors és a citromlé.

Színes, tavaszi virága enyhén mentolos ízű, és kitűnő dekoráció tortákon, desszerteken, de jól mutat a salátán és az előételeken is.

Be lehet vonni cukorral, de keverhetjük palacsintatésztába, esetleg házi sajtkrémekhez.

Szendvicseket is dekorálhatunk vele.