Itt a tudomány magyarázata, hogy miért együnk még több sajtot

Pölz Kitti
Írta: ,
Itt a tudomány magyarázata, hogy miért együnk még több sajtot

Kép forrása: Nadianb/depositphotos.com

Az indoklás, amire mindannyian (oké, a vegánokat és a laktózérzékenyeket kivéve) oly’ régen várunk, végre megszületett. Bármilyen rossz híre is volt a sajtnak az elmúlt években (és most nem az olcsó trappistáról beszélünk), imádjuk és legszívesebben mindenbe beletennénk, sőt – hála az égnek – bele is tesszük. Ez pedig nem is rossz ötlet... Megmondjuk, miért!

Egy dublini kutatás nemrégiben kimutatta, hogy a rendszeres sajtfogyasztásnak nincs köze a magas koleszterinszinthez.

Ezt egyébként sajtimádó vékony és túlsúlyos emberekkel vizsgálták, az eredmény pedig magáért beszél; egyértelműen kizárták kedvencünket a koleszterinszint növekedési okai közül, úgyhogy csak bátran edd a mozzarellát esténként, nem lesz bajod belőle!

Egy másik kutatás már a tejtermékek és az elhízás kapcsolatát vizsgálta. 

1500, 18 és 90 év közötti alany fogyasztása alapján kiderült, hogy azok voltak átlagban a legvékonyabbak, akik a legtöbb minőségi tejterméket ették (sajtokat, joghurtot, tejet, tejfölt) – van még kérdésed?

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?