Itt a tudomány magyarázata, hogy miért együnk még több sajtot

Pölz Kitti
Írta: ,
Itt a tudomány magyarázata, hogy miért együnk még több sajtot

Kép forrása: Nadianb/depositphotos.com

Az indoklás, amire mindannyian (oké, a vegánokat és a laktózérzékenyeket kivéve) oly’ régen várunk, végre megszületett. Bármilyen rossz híre is volt a sajtnak az elmúlt években (és most nem az olcsó trappistáról beszélünk), imádjuk és legszívesebben mindenbe beletennénk, sőt – hála az égnek – bele is tesszük. Ez pedig nem is rossz ötlet... Megmondjuk, miért!

Egy dublini kutatás nemrégiben kimutatta, hogy a rendszeres sajtfogyasztásnak nincs köze a magas koleszterinszinthez.

Ezt egyébként sajtimádó vékony és túlsúlyos emberekkel vizsgálták, az eredmény pedig magáért beszél; egyértelműen kizárták kedvencünket a koleszterinszint növekedési okai közül, úgyhogy csak bátran edd a mozzarellát esténként, nem lesz bajod belőle!

Egy másik kutatás már a tejtermékek és az elhízás kapcsolatát vizsgálta. 

1500, 18 és 90 év közötti alany fogyasztása alapján kiderült, hogy azok voltak átlagban a legvékonyabbak, akik a legtöbb minőségi tejterméket ették (sajtokat, joghurtot, tejet, tejfölt) – van még kérdésed?

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!