3 egészségtelen étel, amit gyakran fogyasztunk + 3 alternatíva

Kovács Andrea
Írta: ,
3 egészségtelen étel, amit gyakran fogyasztunk + 3 alternatíva

Kép forrása: unsplash

Manapság már gyakorlatilag nincs olyan étel, amire rásüthetnénk, hogy teljes mértékben egészséges – vagy éppen nem az. Azonban akadnak olyan élelmiszerek, amiket egy átlagos ember napi rendszerességgel fogyaszt, márpedig ebben az esetben az alábbiak egész biztosan nem támogatják az egészséged megőrzését. Éppen ellenkezőleg…

Bár, ha igazán ügyelsz az egészségedre, sosem eszel ilyeneket, ha időnként becsúszik, nyilván nem történik katasztrófa. Azonban semmiképpen sem ajánljuk, hogy napi rendszerességgel élj ezzel a lehetőséggel, akkor már az is jobb, ha rendelsz valamit. Ha ennél előrelátóbb vagy, akkor minden napra dobozolj magadnak legalább egy-két fogást, így kiküszöbölheted, hogy este farkaséhesen érkezz haza, és se ötleted, se kedved ne legyen főzni magadnak.

Emellett pedig, ha igazán rutinos vagy, egész nyugodtan fagyaszthatsz te is félkész fogásokat, vagy akár egy-egy komplett menü is landolhat a mélyhűtődben. Persze ebben az esetben kicsit többet kell főznöd akkor, amikor ráérsz. Végül pedig gondolj arra, hogy egy hétköznapi, villámgyors szendviccsel is sokkal jobban jársz, főleg, ha friss zöldségeket eszel hozzá, mint egy mirelit vacsorával.

Végül, de nem utolsó sorban meg kell említenünk a péksüteményeket, amik sokak számára mindennapos tápláléknak számítanak – és pont itt van a baj.

A péksütemények egyszerűen nem alkalmasak arra, hogy naponta edd őket, mert három dologra épülnek: margarinra, finomlisztre és cukorra.

Ezt a három alapanyagot pedig mindenkinek minimálisra kellene csökkentenie az étrendjében, holott a többség szinte az összes étkezése mellé társítja a különféle sós és édes péksütiket (vagy éppen ki is váltja az adott étkezést ezekkel az élelmiszerekkel).

Nem állítjuk, hogy katasztrófa közelít, ha buktát eszel reggelire, vagy nem veted meg a hagyományos sajtos kiflivel készült szendvicset. De nagyon lényeges, hogy valóban minimális mennyiséget fogyassz ezekből az ételekből!

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!