5+1 egészségesnek mondott étel, ami többet árt, mint használ

Nagy Niki
Írta: ,
5+1 egészségesnek mondott étel, ami többet árt, mint használ

Vannak olyan univerzálisan egészségesnek titulált ételek, amelyekről sokan váltig állítják: ez simán belefér a diétába. Azonban van, ahol a cukortartalommal, van, ahol a zsírral, és van, ahol az adagokkal kell vigyázni –ezek azok az ételek, amelyek hiába hangzanak egészségesnek, mégsem azok!

Müzliszeletek Kép forrása: superhealthykids.com

A müzliszelet tökéletes választás lehet, ha délután édességre vágysz, vagy éppen úgy érzed, hogy semmi energiád nincs, és enned kell valamit ­– csak nem mindegy, milyet választasz, ha egészségesen szeretnél enni. A legtöbb müzliszeletben ugyanis annyi hozzáadott cukor van, hogy ennyi erővel simán ehetnél csokit is helyette, azzal sem tennél rosszabbat a szervezetednek.

Válassz cukormentes változatot, vagy olyat, ami ugyan tele van cukorral, de természetes forrásokból ­– a gyümölcscukrot ugyanis könnyebben emészti meg a szervezeted, mint a rendes cukrot, mégis ugyanúgy energiát kapsz tőle, és kihúzod még azt a hosszú délutánt is a munkahelyeden vagy a suliban.

Aszalt gyümölcsök Kép forrása: hgtv.com

Kis mennyiségben az aszalt gyümölcs nagyon jó és egészséges, sőt, az aszalt datolya például teljesen jó alapanyag az egészséges sütemények készítéséhez és édesítéséhez. Arra viszont érdemes vigyázni, hogy egy-­egy aszalt darab egy rendes, nagy gyümölcsnek felel meg ­– így már mindjárt máshogy fest az a csomag aszalt sárgabarack, nem igaz? Mivel finom és édes, ráadásul azt gondoljuk, hogy egészséges is, hajlamosak vagyunk nagy mennyiséget fogyasztani belőle, annyit, amennyit magából a gyümölcsből biztosan nem ennénk.

Az aszalt gyümölcsöket inkább kiegészítőnek használd joghurtokba, süteményekbe vagy bármi egészséges ételhez, és úgy biztosan nem eszel meg három kilónyi sárgabarackot együltő helyedben.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!