Ártalmatlannak tűnő, mégis kalóriadús finomságok

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Ártalmatlannak tűnő, mégis kalóriadús finomságok
Akadnak olyan finomságok a konyhában, amikre gyakorlatilag csak egyfajta kiegészítőként, íz pótlóként tekintünk, pedig valójában ezek az ételek hihetetlenül megdobják az adott mennyiség kalóriaértékét, tehát egyáltalán nem segítik a diétát.
Olívaolaj és társai

Eszünkben sincs megkérdőjelezni, hogy a szív-és érrendszerre mennyire fontos hatást fejtenek ki a vitaminokban és ásványi anyagokban dúskáló olajok.

Nem csupán támogatják a szervezetet, hanem a zöldségek társaságában fogyasztva még azt is elősegítik, hogy a tápanyagok hatékonyabban felszívódjanak

Ugyanakkor nem szabad elfelejtenünk, hogy ezek a hasznos kiegészítők valójában olajok, ennélfogva magas a kalóriatartalmuk

Nem is akármennyire: az olívaolajban 100 milliliterként 830 kalória van, ami azt jelenti, hogy egy evőkanálban is 90 kcal. Úgyhogy csak óvatosan a locsolgatással!
Szószok és öntetek

A házilag összeállított, olajos alapú szószokat most nem vesszük közelebbről górcső alá, lehet rájuk következtetni az előbbi pontból. 

Annál fontosabb, hogy a hasonlóképpen gyakran használt ízesítőkre, a ketchupra, majonézre és persze a mustárra is gondoljunk. 

Ezekkel ugyancsak az a probléma, hogy bár kismértékben nem tartalmaznak túl sok kalóriát, gyakorlatilag a legtöbbször figyelmen kívül hagyjuk őket, márpedig így jelentős mértékben hozzájárulhatnak a bevitelhez. 

100 gramm ketchupban és mustárban 100 kalória található, ami elhanyagolható a majonéz 537 kalóriájához képest.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!