Életmentő magvak: 5+1 finomság és a jótékony egészségügyi hatása. Reggelire is ideális!

Sándor Alexandra
Írta: ,
Életmentő magvak: 5+1 finomság és a jótékony egészségügyi hatása. Reggelire is ideális!

Kép forrása: unsplash

Ha ezeket választod nassolnivaló gyanánt, meghosszabbíthatod és egészségesebbé teheted az életed. Azoknál ugyanis, akik napi rendszerességgel fogyasztanak csonthéjasokat és magvakat, a Harvard közegészségügyi karának tudorai szerint 20%-kal alacsonyabb a halálozási kockázat. „Érdemes a következőket választani a szénhidrátban gazdag rágcsálnivalók helyett” – teszi hozzá Dr. Charles S. Fuchs, a szintén egyesült államokbeli Dana-Farber Rákkutató Intézet vezetője.

Erre a legjobb: segít rendbe tenni a szervezeted.

Egy friss új-zélandi kutatás szerint azok, akik 12 héten át napi két evőkanál mogyorót ettek, számottevően javították az egész étrendjük minőségét.

A résztvevők kedvesebb telített zsírsavat fogyasztottak, ellenben növelték az esszenciális, tehát nélkülözhetetlen zsírsavak mennyiségét a táplálkozásukban. A változásnak kizárólag pozitív egészségügyi hatásai voltak.

A legjobb: a szívednek.

A csonthéjasokról és a magvakról általánosságban elmondható, hogy védik a ketyegődet, ám a legújabb vizsgálatok alapján a dió így is kiemelkedik közülük.

Gyulladáscsökkentő hatású, csökkenti a „rossz” LDL-koleszterinszintet és a triglicerid-értéket, ezáltal visszaszorítja a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát. ráadásul a Scrantoni Egyetem 2012-es beszámolója szerint a legtöbb polifenolt tartalmazza a „műfajban”.

Antioxidánsai segítenek megkötni az érfalakat sújtó lerakódásért felelős lipoproteineket.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!