Megveszel egy kis nasiért? Eláruljuk, miért tör rád az édesség iránti vágyakozás

Szabó Erzsébet
Írta: , Frissítve:
Megveszel egy kis nasiért? Eláruljuk, miért tör rád az édesség iránti vágyakozás

Kép forrása: 4pmphoto/depositphotos.com

Minden nőnél eljön az a pont – legalább havonta egyszer – amikor az átlagosnál jóval nehezebben tud ellenállni a különféle nasiknak. Vannak, akik csupán többet esznek, mások kifejezetten az édességeket, vagy éppen a sós rágcsákat kívánják. De mi ennek az oka, és leginkább hogyan úszhatod meg pluszkilók nélkül a havi „bűnözéseket”?

PMS, te drága

Minden nő számára ismert, hogy a havi rendszerességgel különböző hormonális változások mennek végbe a szervezetben. Mondhatjuk, hogy a ciklus végére feje tetejére áll minden: könnyebben kiborulunk, nehezebben bírjuk a feszültséget, mindenre érzékenyen reagálunk.

Erre rátesz egy lapáttal, hogy nem kívánjuk a szexet, hogy már fizikai fájdalmat is érezhetünk, illetve sokaknak bűntudata van az extra kalória-bevitel miatt, ami szintén nem segít a jó hangulaton. Igen, ez nem más, mint a PMS, azaz a premenstruációs szindróma.

Megannyi tünet, ami mindenkinél másmilyen, más intenzitású, és életkoronként is eltérő lehet, de az biztos, hogy senki sem üdvözli kitörő örömmel, a havi rendszerességgel visszatérő tünetegyüttest.

Ne aggódj a felesleg miatt!

Ha hiszed, ha nem, már végeztek kutatást arra vonatkozóan is, mennyire hat a túlsúlyunkra a havi rendszerességgel elkövetett „bűnözés”. Szerencsére azt mutatták ki, hogy – ha egyébként ügyelsz arra, a hónap többi napján mit eszel és mennyit mozogsz – nem fogja befolyásolni a súlyodat a menstruáció alatt elfogyasztott pluszenergia.

Hajlamos lehetsz azt hinni, hogy néhány kocka csoki után máris elhíztál, pedig általában csak arról van szó, hogy a nők túlnyomó többsége a menstruáció előtt felpuffad, a szervezet pedig több vizet tart vissza, aminek hatására a mérleg is többet mutat. Azonban nem kell aggódnod, ez a plusz nagyon könnyen eltűnik a menstruáció alatt, illetve legkésőbb azt követően – te pedig új erővel vetheted bele magadat az alakformálásba!

Legolvasottabb cikkek

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Fókuszban

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell