Édes bűn? Tények és tévhitek a desszertekről

Sándor Alexandra
Írta: ,
Édes bűn? Tények és tévhitek a desszertekről
Kár szépíteni: a december a „bűnözésről” szól kajaügyileg. A mennyei mikuláscsomagtól kezdve a készülődés elengedhetetlen részét képező mézeskalácson át a roskadozó ünnepi asztalig minden tele van finomságokkal, amelyekből még szilveszterre is bőven maradhat. Összeszedtük a leggyakoribb tényeket és tévhiteket az édes falatokkal kapcsolatban!
„Az almás pite egészségesebb, mint a csokitorta!”

Tévhit. A csokoládétortát hajlamosak vagyunk főbenjáró bűnnek tekinteni, holott egy átlagos recept alapján készül almás pitében körülbelül hasonló mennyiségű vaj és cukor van. Pláne, ha még máz is borítja!
Az egyetlen megoldás, hogy elkerüld a cukorsokkot, ha odafigyelsz a desszertek elkészítésénél, és előnyben részesíted az édesítőszereket a cukor helyett. Akad köztük természetes alapanyagú is, mint például a stevia, vagy a kisebb szénhidráttartalmú nyírfacukor.

„Repetázz nyugodtan, majd úgyis lesétálod!”

Tény. Legalábbis igaz lehet, ha azt vesszük, hogy egy 68 kg súlyú ember háromórás sétával valóban eléget egy kiadós desszertet.

Sajnos egy óriási szelet sütemény tejszínhabbal kísérve akár több mint 800 plusz kalóriát is jelenthet, aminek a lesétálása valóban ilyen sok időt vesz igénybe – de tényleg lehetséges!
Persze, ha beéred például egy szelet bejglivel, akkor azt akár egy órácska alatt is „semlegesítheted”. Lépésszámlálóval vagy okostelefon-applikációval könnyen nyomon követheted, mennyi energiát használsz fel.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba