5 intő jel ami cukorbetegségre utalhat

Stumpf Bea
Írta: ,
5 intő jel ami cukorbetegségre utalhat

Kép forrása: lydiaelisemillen.com

A cukorbetegség manapság már nem ritka betegség, de sajnos a legtöbben vagy nem kezelik megfelelően vagy nem is tudnak róla. Mint minden betegségnek, a cukorbetegségnek is vannak olyan intő jelei, amelyek egyértelműen arra mutatnak, hogy valami gond van, valami nem működik megfelelően a szervezetben. Lássuk, melyek azok, amelyekről eddig lehet, hogy nem is tudtál!

Előfordulhat, hogy amikor túl magas a vércukorszint a szervezetedben, akkor ez a látásodra is hatással van, persze nem a jó irányba.

A szemben található, fókuszálásért felelős lencse ugyanis ilyenkor túl sok folyadékkal érintkezik, ami eldeformálhatja a felületét, így képtelen lesz a megfelelő fókuszálásra.

Nem 100%, hogy a cukorbetegség áll a háttérben, de egy orvosi vizsgálat sosem árt, hogy megnyugodj, nem igaz?

Folyamatosan a mosdóba jársz Kép forrása: flickr.com

A cukorbetegség során a szervezet inzulinja csökkent vagy teljesen hiányzik, aminek következtében a test nem képes a vérből felvenni a cukrot.

Ennek egyik tünete lehet, ha folyamatosan a mosdóba jársz, akkor is, ha nem iszol sokat, a szervezet ugyanis így próbálja üríteni a nem lebontott cukrot a a rendszerből.

Mivel ebben az esetben túl sok folyadék távozik a szervezetedből, így annak ellenére, hogy gyakran iszol, folyamatosan szomjasnak érzed majd magad.

Tehát ha soha nem tudod átaludni az éjszakát anélkül, hogy többször felkelnél pisilni, nem bírsz ki egy néhány órás autóutat megállás nélkül és indokolatlanul is sokat jársz a mosdóba, akkor érdemes kivizsgáltatnod magad!

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján