Lehet, hogy cukorbeteg vagy? Íme néhány furcsa jel, ami mind erre utal

Stumpf Bea
Írta: ,
Lehet, hogy cukorbeteg vagy? Íme néhány furcsa jel, ami mind erre utal

Kép forrása: lydiaelisemillen.com

A cukorbetegség manapság már nem ritka betegség, de sajnos a legtöbben vagy nem kezelik megfelelően vagy nem is tudnak róla. Mint minden betegségnek, a cukorbetegségnek is vannak olyan intő jelei, amelyek egyértelműen arra mutatnak, hogy valami gond van, valami nem működik megfelelően a szervezetben. Lássuk, melyek azok, amelyekről eddig lehet, hogy nem is tudtál!

Folyamatosan a mosdóba jársz Kép forrása: flickr.com

A cukorbetegség során a szervezet inzulinja csökkent vagy teljesen hiányzik, aminek következtében a test nem képes a vérből felvenni a cukrot.

Ennek egyik tünete lehet, ha folyamatosan a mosdóba jársz, akkor is, ha nem iszol sokat, a szervezet ugyanis így próbálja üríteni a nem lebontott cukrot a a rendszerből.

Mivel ebben az esetben túl sok folyadék távozik a szervezetedből, így annak ellenére, hogy gyakran iszol, folyamatosan szomjasnak érzed majd magad.

Tehát ha soha nem tudod átaludni az éjszakát anélkül, hogy többször felkelnél pisilni, nem bírsz ki egy néhány órás autóutat megállás nélkül és indokolatlanul is sokat jársz a mosdóba, akkor érdemes kivizsgáltatnod magad!

Az előző ponttal összefüggésben van az is, hogy ha sokszor jársz a mosdóba, akkor folyamatosan szomjasnak is érezheted magad.

Ha szinte már vattát köpsz rendszeres folyadékpótlás mellett is, akkor lehet, hogy az anyagcseréddel is gond van.

Tipp: Az sem mindegy, hogy mit iszol napközben, nem jók ugyanis a különböző ízesített üdítők, szénsavas, cukros italok, hiszen ezektől csak még szomjasabbnak érzed majd magad.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv