Csonterősítő és fogyasztó csodazöldség – A csicseriborsó

Kovács Andrea
Írta: ,
Csonterősítő és fogyasztó csodazöldség – A csicseriborsó

A Földközi-tenger vidékéről és a Közel-Keletről származó finomságot arrafelé garbanzo bab néven is ismerik. Az olasz, a görög, az indiai, az arab, a spanyol és a portugál konyha egyik legkedveltebb alapanyaga, de Magyarországon is egyre többen szeretik. Összegyűjtöttünk néhány érvet, hogy miért érdemes belőle enni!

A zökkenőmentes emésztésért

A csicseriborsó magas rosttartalma hozzájárul a székrekedés megelőzéséhez, valamint elősegíti a rendszeres székletürítést. 

A benne lévő nem oldódó élelmi rostok tehát nemcsak a vércukorszintednek tesznek jót, hanem az értékes tápanyagok teljesebb felszívódásának és a salak gyorsabb kiáramlásának is. Az eredmény? Laposabb has és jobb közérzet. Már rövidtávon is megéri!
Cukorbetegség ellen

Kutatások bizonyítják, hogy a rostban gazdag táplálkozás csökkenti a diabéteszesek vércukorszintjét – legyen szó akár 1-es, akár 2-es típusú kórról.

Az egészséges szervezet inzulinválasza, tehát cukoranyagcseréje is javul, amennyiben naponta legalább 20 g élelmi rostot elfogyasztasz. 

 
(A párodnak és az apukádnak ennél többre van szüksége, hiszen férfiaknak 30-38 g-ot javasolnak.)

Fókuszban

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni

Az 5 legfinomabb tejes kávé recept, amiért minden nő odavan

Megéri hibrid autóval járni (?)