Csíráztatás otthon olcsón, egyszerűen

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Csíráztatás otthon olcsón, egyszerűen

A csírákról már jó ideje tudjuk, mennyire egészségesek és milyen nagymértékben hozzá tudnak járulni napi ásványi anyag és vitaminbevitelünkhöz. Sokan komoly pénzeket hagynak ott a szupermarketekben értük, pedig pár száz forintból jóval frissebb csírához juthatunk otthon is.

Miért jók a csírák?

A bioboltokban vásárolt, ellenőrzött forrásokból származó csírák azért nagyszerűek, mert garantáltan vegyszermentesek.

Termesztésükhöz nincs szükség kertre, de még teraszra sem, így akár a nagyváros kellős közepén is egészséges és friss tápanyagforrásokhoz juthatunk.

A csírákban fokozottan érvényesülnek a jótékony hatások: jelentős az ásványi anyag, nyomelem, vitamintartalmuk, többségükben rengeteg hasznos enzimet, antioxidánst, aminosavat tartalmaznak.

Könnyen emészthetőek, magas tápértékűek, célzott fogyasztás mellett rengeteget segítenek a betegségek legyőzésében, illetve azok elkerülésében.

Segítségükkel változatosabbá tehetőek az étkezések, akár a tél derekán is, amikor egyébként nehéz ízletes és friss zöldségekhez, gyümölcsökhöz jutni.

Hogyan csináld otthon?

Az otthoni csírázatáshoz vásárolhatsz egy csíráztató tálat, ami mindösszesen párezer forintba kerül, és garantáltan a legpraktikusabb formában biztosítja a magok fejlődését.

Ezen felül készíthetsz egy nagyon egyszerű csíráztatót, amihez csupán egy szélesebb szájú befőttesüvegre, egy tálra, nagyobb gézlapra és egy befőttes gumira lesz szükséged.

A szett összeállítása során a befőttesüvegbe szórj egy kevés magot, majd önts rá vizet. Fedd le az üveg száját a gézlappal, rögzítsd a gumival, majd fordítsd fejre, hogy a víz jelentős része a gézlapon keresztül távozhasson.

Ezután a tálba állítsd bele a befőttesüveget fejjel lefelé, nagyjából 45 fokos szögben megdöntve, így a felesleges víz könnyen kicsöpöghet.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!