7 bűnös étel, amit sosem lenne szabad enned

Sándor Alexandra
Írta: ,
7 bűnös étel, amit sosem lenne szabad enned

Fel a kezekkel, dobd el a kanalat! Az alkalmankénti dőzsölést ugyan mindenki megérdemli, ám mielőtt belefognál ízlelőbimbóid kényeztetésébe, nem árt tudnod, melyik csemege hogyan hat az egészségedre és a derékbőségedre...

Kockamargarin

Használj inkább sima vajat, vagy lágy formulájú zsiradékot a sütéshez és a kenyérre! A margarin ugyanis nem más, mint megszilárdult transzzsír, aminek a hátrányait már említettük az elején, a bevonómasszák kapcsán.

Ne feledd, hogy ezt használják a sós rágcsálnivalók és a készen kapható sütemények elkészítéséhez is, tehát a kiiktatásához azokat is érdemes elkerülni!

Üveges paradicsomszósz

Bár egészségesnek tűnik – hiszen paradicsom van benne, nem igaz? –, valójában igazi cukorbomba.

Éppen ezért lehetőség szerint próbálj a receptekhez friss paradicsomszószt használni, vagy válassz olyan terméket, amelynek címkéjéről egyértelműen kiderül, hogy nem tartalmaz hozzáadott cukrot.

Amennyiben az édes aromájú változathoz szoktál, eleinte biztosan érdekes lesz érezned a paradicsom igazi ízét. De ne aggódj, így még finomabb lesz a végeredmény!

Amikor „bűnös” ételekről beszélünk, fontos megjegyezni: önmagában semmilyen táplálék sem tekinthető gonosznak, a helytelen fogyasztási szokások teszik azzá. Mértéket tartva gyakorlatilag bármit megkóstolhatsz, ám ha könnyen elszalad veled a ló, inkább kerüld el őket!

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv