5 pénztárcakímélő bevásárlási tanács egészségfanatikusoknak

Kovács Andrea
Írta: ,
5 pénztárcakímélő bevásárlási tanács egészségfanatikusoknak

Te is szeretnél tudatosan táplálkozni, de elszörnyedsz, amikor meglátod a boltban az egészséges termékek árait? Ahogy betört a clean eating hype, úgy az elmúlt időszakban megugrott a paleo, a bio, a glutén- és cukormentes élelmiszerek ára is. De nem kell lemondanod semmiről! Segítünk, hogyan vásárolj úgy, hogy egészségesen ehess, de a pénztárcád se lássa kárát.

Nem kell mindig a bio Kép forrása: thelittlemarket.com

Nem szükséges a boltban a bio feliratot keresned, inkább a friss hazai zöldségekre fókuszálj, vagy ha van a közeledben piac, akkor próbáld meg ezeket ott beszerezni.

Most kevesebb az itthon megtermett zöldség és gyümölcs, ezért ilyenkor bátran válaszd a fagyasztottat.

Nem igaz, hogy kevesebb bennük a vitamin, ezért ha a hűtőd tartalma engedi, mindig fagyassz le pár dobozzal a szezonális gyümölcsökből és zöldségekből, amiket bármikor elővehetsz, és felhasználhatod egy smoothie-hoz.

Szánj rá időt Kép forrása: kinfolk.com

A legtöbben munka után intézik a bevásárlást, amikor már rohannak haza, és csak végigfutnak a bolton, bedobálva a szokásos terméket a kosárba.

Nem baj, ha rutinos vagy, de ne felejtsd el, hogy ezt a bolt értékesítői is tudják, így a drágább termékeket szemmagasságban helyezik el.

Néha nézz körül a polcok alján és az akciós pultokon is, ahova a közeli lejáratú termékeket szokták kihelyezni.

Persze mindehhez alapszabály, hogy soha ne indulj el éhesen bevásárolni, mert akkor az illatok fognak vezetni, nem pedig a tudatos bevásárló éned, és biztosan jóval többet is fogsz költeni.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!