A legnagyobb bakik, amiket elkövetünk a csirke elkészítésekor

Szirák Viki
Írta: ,

Te is előszeretettel főzöl és sütsz csirkét, mert gyorsan megvan, miközben isteni finom ételeket készíthetsz a felhasználásával? Noha ez tény, ettől függetlenül van pár dolog, amire fontos lenne odafigyelned; az alábbi hibákat ugyanis rengetegen elkövetik a nyers csirkével.

Akkor se felejtsd kint a konyhapulton a nyers csirkét, ha tudod, hogy nemsokára neki is állsz a főzésnek.

Mert bár rövid idő alatt nem lesz baja a húsnak, a szobahőmérsékleten egy idő után rengeteg káros baktérium jelenik meg a felületén, amelyek komoly betegségeket, sőt, ételmérgezést is okozhatnak.

A legjobb, ha a lakásba lépve azonnal beteszed a hűtőbe a húst.

Amennyiben fagyasztott állapotban vásároltad meg, úgy szakértők szerint az a jobb opció, ha két napig a hűtőben hagyod olvadozni, és utána csinálod meg.

Amikor a csirkét elteszed a hűtőbe, figyelj oda arra, hogy megfelelően pakolod el.

A hús ugyanis könnyen levet ereszt, ami aztán a hűtődtől függően lecsöppenhet az eggyel lentebbi polcon tárolt ételekre.

Ez pedig ugyancsak nagyon veszélyes az egészségedre!

Mindig tedd rá egy tányérra, és lehetőleg az alsó polcon keress neki helyet, hogy ilyenkor más ételek ne kerüljenek veszélybe.

Arról nem is beszélve, hogy ha már bontott a csirke, könnyen kiszáradhat a hűtőszekrényben, így figyelj oda arra, hogy mindig alaposan csomagold zacskóba.