Az ünnepi alkalmak diétacsapdái

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Sokan csak a karácsonyt tekintik különösen veszélyes időszaknak az étkezések szempontjából, pedig az az igazság, hogy az év minden szakaszában várnak ránk csapdák. Ballagás, esküvő, évforduló, születésnap… Mind alkalmas arra, hogy „csak egy napig” lazítsunk.

Túl sok fogás

Az ünnepi alkalmak során a szervezők mindig szeretnék megmutatni odaadásukat, amit természetesen kiválóan tudnak közvetíteni a széles választékkal.

Az asztalra legalább három, de sokszor inkább négy fogás kerül, amiket szinte kötelező jelleggel végig is kell kóstolni.

Ellenkező esetben sajnos számolhatsz a sértődéssel, vagy éppen a bántó megnyilvánulásokkal, elvégre nem sokan akarják megérteni, miért szükséges minden nap ügyelni a kalóriákra. 

Ilyen esetekben egyrészt tartanod kell magadat az elveidhez, hiszen ha tudatosítod magadban, hogy a te elképzelésed helyes, akkor senki nem tud rád tukmálni semmit.

Másrészt pedig nyugodtan egyél mindenből, csak tényleg nagyon keveset. Falatozz lassan, komótosan, így senkinek sem fog feltűnni az elfogyasztott mennyiség. 

 

Látványos teríték

Íme, egy újabb tökéletes diétacsapda, ami hozzájárul a túlevéshez minden különleges alkalom során. A vendéglátók nem csupán a széleskörű fogásokra, ízletes falatokra ügyelnek, hanem a látványra is.

Ez utóbbit a díszítés mellett gyakran a hatalmas tányérok biztosítják, amiken még a normál porciók is egészen miniatűrnek tűnnek.


Van már ötleted? Varázslatos húsvéti teríték 6 lépésben


Ha megpróbálsz az átlagon alul merni magadnak, akkor pedig garantáltan körbekacagják az adagodat

Persze nem kell mások véleményével törődnöd, de feltétlenül tudatosítsd magadban, hogy egy tányért nem szükséges mindenáron telepakolni.

A kutatások is alátámasztják, hogy a kisebb méretű tányér hatására kevesebbet fogyasztunk (főleg, ha kék színű a teríték), ezért, ha majd te leszel a házigazda, erre a lehetőségre külön is figyelhetsz.