Az egyik legjobb életmód praktika: dobozolj be mindent!

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A számtalan diétás ötlet és életmódváltó praktika közül kétségtelenül a dobozolás az egyik leghasznosabb, hiszen számtalan előnye van: kezdve a kiegyensúlyozott, egészséges és rendszeres táplálkozástól, egészen a pontosan figyelemmel követhető mennyiségekig. De lássuk, pontosan miről is van szó!

Dobozolással nincs csábítás Kép forrása: brit.co

Vagy legalábbis jóval kisebb, ha már előre tudod, mikor mit ehetsz!

A dobozolás lényege ugyanis ennyi: külön-külön a nap minden étkezését egy ételhordóban összeállítani, majd az így előállt étrendet tartani egészen a nap végéig. 

Ennek köszönhetően soha nem éhezteted ki magadat, könnyebb tartanod az előre kimért adagokat, plusz kisebb az elcsábulás és a nasizás esélye is csökken. 

Pontosan kimért tápanyagok Kép forrása: brit.co

Ha szigorú diétát követsz (pl. cukorbetegség miatt), akkor létfontosságú számodra a dobozolás.

De az egyszerű életmódváltás során is hasznos ez a praktika! Ha már tudod, a cél érdekében mennyi tápanyagot kell magadhoz venned, akkor a dobozolás során nincs is más dolgod, mint a megfelelő arányokban elosztanod a finomságokat.

Sőt azt kell mondanunk, még komolyabb háttértudás nélkül is hatásos lehet a módszer, hiszen segítségével mértéket szabhatsz magadnak. Ez különösen akkor segít sokat, ha nem is annyira az ételek minőségével, mint a mennyiséggel van dolgod. Ilyenkor csak válaszd ki a megfelelő űrtartalmú dobozt, és máris elkerülheted a túlevést!