Az avokádó 7 csodás tulajdonsága – Emiatt fogyaszd minél gyakrabban

Fischer Anna
Írta: ,
Az avokádó 7 csodás tulajdonsága – Emiatt fogyaszd minél gyakrabban

Az avokádónak számtalan pozitív tulajdonsága van, amelyek ráadásul a mi egészségünket vagy szépségünket is támogatják. Egyszerűen, főzés nélkül készítjük el, így a benne lévő értékes tápanyagok is megmaradnak: ehetjük pirítóssal, vagy ízesíthetjük akár hagymával az avokádókrémet.

Koleszterin

A rendszeres avokádófogyasztás csökkenti a káros koleszterin szintjét (LDL), de ezzel párhuzamosan nem csökkenti a hasznos (HDL) szintet.

Mivel segít az optimális szint megtartásában, ezáltal megóvja a szervezetet a magas koleszterinszint okozta szív- és érrendszeri problémák kialakulásától.

Evési rendellenességek, súlyproblémák

Az avokádót ajánlják alultápláltság és túlsúly esetén is.

A gyümölcsben megtalálható olajok erősítik a szervezetet, normalizálják az étvágyat és nem utolsó sorban segítenek a szervezetnek, hogy a felvett tápanyagok hatékonyan felszívódhassanak, hasznosulhassanak a szervezetünkben.