10 ok amiért sűrűbben kellene gránátalmát fogyasztanod

Kovács Andrea
Írta: ,
10 ok amiért sűrűbben kellene gránátalmát fogyasztanod

A gránátalma bár ősz végén terem, még tavasszal is bátran fogyasztható. Sőt, kifejezetten ajánlott a fogyasztása, mivel nem csak finom, de nagyon egészséges is. Lássuk, mik a szervezettünkre gyakorolt pozitív hatásai!

Gyulladások

Az összes gyümölcs közül kiemelkedik a gránátalma a gyulladásgátló hatás szempontjából is. Kifejezetten javasolt, hogy a szervezetben kialakult bármilyen gyulladás esetén fogyasszunk rendszeresen gránátalmát. Segít a belekben, a gyomorban vagy akár a tüdőben kialakult gyulladások mielőbbi gyógyulásában is.

Megfázás vagy torokgyulladás esetén is kifejezetten ajánlott a fogyasztása, ráadásul azon túl, hogy a gyulladások gyorsabban gyógyulnak, még a gyümölcsben megtalálható vitaminok is sokat segítenek szervezetünk védekezőképességének, illetve a további fertőzésekkel szembeni védekezésben is.

Szív-és érrendszer

A gránátalma bizonyítottan kedvező hatással van a keringésre. A gyümölcs hatóanyagai egyrészt csökkentik a szervezetben felszaporodott káros (LDL) koleszterinszintet, másrészt növeli a hasznos (HDL) koleszterin mennyiségét.

Fogyasztása emellett csökkenti az érelmeszesedés veszélyét, ráadásul nem csak megelőzésként hatásos, de a már kialakult érelmeszesedésre is poztív hatással van.

Kedvezően befolyásolja a vér sűrűségét és a vérrögképződési hajlamot, így csökkenti a szívinfarktus és az embólia kialakulásának esélyét. Alacsony vérnyomással küzdőknek is nagyon ajánlott.