A smoothie titka: most akkor fogyaszt vagy hizlal?

Sándor Alexandra
Írta: ,
A smoothie titka: most akkor fogyaszt vagy hizlal?

Eláruljuk, hogy még senki sem fogyott le vagy hízott meg néhány pohár smoothie-tól. Nem várhatsz csodát egyetlen fajta ételtől vagy italtól – ám minden egészséges lehet számodra, ha megfelelően fogyasztod. Íme, a smoothie-zással kapcsolatos legfőbb tudnivalók! A végén pedig egy fenséges recept a bónusz.

Főétkezések között szuper

A smoothie kitűnő alternatíva a köztes étkezések tápláló megoldására – főleg azoknak, akik szilárd formában nem lelkesednek a gyümölcsökért és a zöldségekért. Azért sokkal jobb, mint a hagyományos lé, mert tartalmazza az emésztés szempontjából roppant értékes rostokat is. 

Ha tehát könnyű tízóraira vagy uzsonnára vágysz, bátran készíts magadnak egy smoothie-t! Anyukaként ráadásul így megszerettetheted a csemetéiddel az egészséges ízt.
Figyelj a tápértékre!

Ha fogyókúrázol, más okból diétázol, esetleg cukorbeteg vagy, különösen fontos tisztában lenned vele: a smoothie-nak igenis van tápértéke, tehát nem szabad „nullkalóriás” italként kezelned.

Összetételtől függő mennyiségben tartalmaz szénhidrátot, fehérjét és akár zsírt is. Receptek keresgélésekor pedig még véletlenül se vedd komolyan, ha valamelyiket „negatív kalóriásnak” ígérik. 
 
Ilyen élelmiszer nem létezik – csak olyan, amelyik valóban felgyorsítja valamennyire az anyagcseréd.

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Egészség és életmód

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz