A legjobb 12 őszi méregtelenítő étel

bien.hu
Írta: ,
A legjobb 12 őszi méregtelenítő étel
Szezonváltáskor mindig ajánlott méregtelenítenünk. A szervezet méregtelenítő funkcióinak beindításához számos vitamin, ásványi anyag, aminosav és fitokemikália szükséges, amelyekhez a következő őszi ételekből juthatunk hozzá:
Egyes szezon zöldségek
A brokkoli, káposzta, kelbimbó, karfiol, fehérrépa, káposzta, zsázsa mind olyan fontos fitokemikáliákat tartalmaznak, amelyek vágással, rágással, erjesztéssek, fővéssel vagy emésztéssel szabadulnak fel.
A felszabadult anyagok sulfurophane-ra, indul-3-karbinol-ra és D-glucarat-ra bomlanak, amelyeknek méregtelenítő hatásuk van. 
Mindezek közül a kelbimbó a legjobb méregtelenítő, mert 20-szor több sulfurophan-t tartalmaz, mint a brokkoli. Add hozzá a salátákhoz, párold vagy készíts levest belőle.
Fokhagyma és hagyma
Mindig legyen hűtőszekrényünkben ezekből a csodanövényekből. A fokhagyma köztudottan olyan vegyületet tartalmaz, amelynek antibiotikum hatása van, és túlzott fogyasztása semmilyen következménnyel nem jár, a büdös lehelletet leszámítva.
A fokhagyma növeli a fogacitózist (a fehérvérsejtek harca a bakteriális fertőzések - toxinok - ellen).
A hagyma egy fontos flavonoidot tartalmaz, a quercitint, amely csökkenti a mellrák kockázatát. A hagymában levő kénes vegyületek kíválóak a máj mérgtelenítésére.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba