A leghatékonyabb ételek megfázás ellen

Kiss Tímea
Írta: ,
A leghatékonyabb ételek megfázás ellen
A megfázást könnyedén orvosolhatjuk házilag is, ha a megfelelő élelmiszereket szerezzük be. Íme, 10 természetes orvosság, mely gyógyírt jelenthet betegségünkre!
Tyúkhúsleves
A forró húslevest nem véletlenül tartják több száz éve az egyik legjobb természetes orvosságnak, hiszen remekül enyhíti a megfázásos tüneteket. Csökkenti a köhögési ingert, enyhíti az orrdugulást és a torokfájást, valamint pótolja az elvesztett folyadékot.
Vitamin-, és ásványianyag-tartalma miatt a szervezetet feltölti energiával, így ha megfáztunk érdemes fogyasztanunk belőle. A még jobb hatás érdekében ízesítsük fokhagymával, curryvel vagy cayenne-borssal.  
Gyömbér
A gyömbér számos betegség ellen gyógyírt jelenthet, kiváló megfázás ellen is, hiszen erősíti az immunrendszert, csökkenti a gyulladást és a torokfájást és a köhögést is enyhíti. Az intenzív, jellegzetes illatú növénynek vírusölő hatása is közismert, ezért alkalmazzuk bátran meghűléses panaszok esetén.
Fogyaszthatjuk tea formájában is - egy kisebb darabok forrázzunk le, majd hagyjuk ázni néhány percig -, vagy por formájában ételeinket ízesíthetjük vele.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!