A leghatékonyabb ételek megfázás ellen

Kiss Tímea
Írta: ,
A leghatékonyabb ételek megfázás ellen
A megfázást könnyedén orvosolhatjuk házilag is, ha a megfelelő élelmiszereket szerezzük be. Íme, 10 természetes orvosság, mely gyógyírt jelenthet betegségünkre!
Tyúkhúsleves
A forró húslevest nem véletlenül tartják több száz éve az egyik legjobb természetes orvosságnak, hiszen remekül enyhíti a megfázásos tüneteket. Csökkenti a köhögési ingert, enyhíti az orrdugulást és a torokfájást, valamint pótolja az elvesztett folyadékot.
Vitamin-, és ásványianyag-tartalma miatt a szervezetet feltölti energiával, így ha megfáztunk érdemes fogyasztanunk belőle. A még jobb hatás érdekében ízesítsük fokhagymával, curryvel vagy cayenne-borssal.  
Gyömbér
A gyömbér számos betegség ellen gyógyírt jelenthet, kiváló megfázás ellen is, hiszen erősíti az immunrendszert, csökkenti a gyulladást és a torokfájást és a köhögést is enyhíti. Az intenzív, jellegzetes illatú növénynek vírusölő hatása is közismert, ezért alkalmazzuk bátran meghűléses panaszok esetén.
Fogyaszthatjuk tea formájában is - egy kisebb darabok forrázzunk le, majd hagyjuk ázni néhány percig -, vagy por formájában ételeinket ízesíthetjük vele.

Fókuszban

Egy bevált módszer, amivel nyugodtan aludhatsz a megfázás alatt

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

Egészség és életmód

Egy bevált módszer, amivel nyugodtan aludhatsz a megfázás alatt